Диетологът Георги Славов от Vita Rama дава съвети за здравословно хранене (Част II)
Продължение от част първа Консумиране на сезонни плодове и зеленчуци За осигуряването на пълноценно хранене е необходимо консумирането на сезонни плодове и зеленчуци през съответния сезон. През всеки сезон има достатъчно сезонни хранителни продукти, включително и през зимата. Плодове Плодовете в България започват да зреят още през месец май, когато се появяват ягодите и черешите. Следват кайсиите и прасковите, дините и пъпешите, ябълките и крушите. Това са основните плодове. През всеки сезон се появяват допълнителни като малини, къпини и др. Всеки плод е най-полезен по времето, в което узрява. Важно е плодовете да се приемат в натурален вид, под формата на сокове и нектари (смутита). Не ...