• За нас
  • Пишете ни!
четвъртък, 16 октомври, 2025
Няма резултати
Виж всички резултати
Epoch Times Bulgaria
  • България
  • Европа
  • САЩ
  • Русия
  • Китай
  • Свят
  • Култура
  • Наука
  • Дух и съзнание
  • Начин на живот
Epoch Times Bulgaria
Няма резултати
Виж всички резултати
Начало Начин на живот

Свинско с кисело зеле

отЕкип на The Epoch Times
20 януари , 2025
Свинско с кисело зеле по селски

Свинско с кисело зеле по селски

Свинско с кисело зеле – тази традиционна българска рецепта съчетава сочното свинско месо с характерния кисел вкус на зелето, създавайки перфектен баланс на аромати и текстури. 

Необходими продукти:

  • 750 г свинско месо (по възможност от врат или бут)
  • 100 г олио (половин чаена чаша)
  • 1,5 кг кисело зеле
  • 100 г кромид лук (1-2 глави)
  • 1 чаена лъжичка червен пипер (5 г)
  • Черен пипер на вкус
  • Сол на вкус

Подготовка на месото: Измийте свинското месо и го нарежете на големи парчета. Загрейте олиото в голяма тенджера. Когато е горещо, добавете месото и го запържете от всички страни, докато придобие златист цвят. След това го извадете от тенджерата и оставете настрани.

Приготвяне на лука: В същото олио добавете ситно нарязания кромид лук. Задушете го за няколко минути, докато стане прозрачен и мек. След това добавете червения пипер и го запържете за половин минута, за да се разгърне ароматът му.

Върнете месото обратно в тенджерата с лука и червения пипер. Залейте с гореща вода, така че да покрие месото. Покрийте с капак и оставете да ври на умерен огън за около 30 минути.

През това време почистете киселото зеле от твърдите части и го нарежете на тънки ивички. 

Свинско с кисело зеле на фурна

Добавете киселото зеле в тенджерата и варете още 30-40 минути, докато месото започне да омеква. След това прехвърлете ястието от тенджерата в голяма тава за печене. 

Печете във фурната на 180°C за около 45-60 минути или докато месото е напълно готово и голямя част от водата се е изпарила.

Запечено във фурна ястието е много вкусно и ароматно.

Свинско с кисело зеле в тенджера

Добавете нарязаното зеле към тенджерата със свинското и варете под капак на умерен огън около 1 час или докато месото е напълно сготвено и крехко.

Поднасяне: Сервирайте киселото зеле със свинско горещо, поръсено със счукан черен пипер за допълнителен аромат и вкус.

ВИЖТЕ СЪЩО
bob s kiselo zele na baba
Боб с кисело зеле
kak se pravi kiselo zele s morska sol
Изпитана рецепта за кисело зеле в бидон
пълнени чушки с боб рецепта
Пълнени чушки с боб на фурна
содена питка на баба
Пухкава содена питка за Бъдни вечер  
Картината "Мамо, къде си?" от художника Ли Дзиню на изложба на "Художници срещу насилственото отнемане на органи" (AAFOH), в Ню Йорк на 10 май 2016 г. , включваща творби, които отразяват нарушенията на човешките права в Китай. Бенджамин Частийн/Epoch Times
Съдбата на децата на преследваните Фалун Гонг в Китай не е без значение
Агнешка дроб сарма. (Снимката е любезно предоставена от майстора - готвач Иван Звездев)
Агнешка дроб сарма по рецепта на Иван Звездев
Споделете тази статия
Tags: Рецепта

Вашият коментар Отказ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Последвайте ни във Фейсбук

НАЙ-ЧЕТЕНИ ДНЕС

"Аватар: Пътят на водата" - повторно издание през 2025 г.

„Аватар: Пътят на водата“ излезе с ново 3D издание през октомври

0
0
Плодове хинап (снимка: Ева Иванова)

Хинап (китайска фурма) – 10 ползи за здравето

0
0
kak se pravi kiselo zele s morska sol

Изпитана рецепта за кисело зеле в бидон

0
0
Украйна страда от спирания на тока заради руските атаки срещу енергийната инфраструктура

Украйна е засегната от прекъсвания на електрозахранването заради руските удари по енергийната инфраструктура

0
0
Селска агнешка чорба на баба

Селска агнешка чорба с ориз

0
0
Откриване на кръглата маса. От ляво надясно: проф. д.н. Борислав Градинаров, проф. Димитър Димитров, проф. д.н. Пенчо Пенчев, доц. д-р Румен Андреев

Кръгла маса: България в еврозоната – очаквания и реалност (Част I)

0
0
крем супа от тиква

Вкусна крем супа от тиква цигулка

0
0

Свързани Публикации

Домати от сорта "Розова магия" в оранжерията на ЕТ „Карбоника плюс“ в град Сливница

Български домат спечели признание на изложението FRUIT ATTRACTION 2025 в Мадрид

0
0
Wizz Air Sofia Marathon

Wizz Air Sofia Marathon 2025 на 11 и 12 октомври в София очаква своите маратонци

0
0
wooden crate with cabbage it field

Какви зеленчуци да засадим през октомври

0
0
Мъск призова за бойкот срещу Netflix заради "трансджендър пропагандата" в детските програми

Мъск призова за бойкот на Netflix заради „трансджендър пропагандата“ в детските предавания

0
0
Радостта на българския отбор след победата над Чехия с 3:1 гейма.

България ще се бори за злато в световния волейбол: 55 години по-късно

0
0
Антон Сороков

Антон Сороков ще свири със Софийската филхармония

0
0
Макрон отново назначи Лекорню за френски министър-председател

Макрон отново назначи Лекорну за френски министър-председател

0
0
Практикуващи Фалун Гонг от цял Китай изпращат поздрави за Фестивала на средата на есента на своя основател

Последователи на Фалун Дафа от цял Китай изпратиха поздрави до основателя на практиката по случай Лунния фестивал

0
0
Смъртта на китайски актьор породи подозрения заради бързата цензура

Смъртта на китайски актьор породи подозрения заради бързата цензура

0
0
ЕС започна разследване за детската безопасност в Snapchat, YouTube и App Store

ЕС стартира разследване за детска безопасност в Snapchat, YouTube и онлайн магазините за приложения

0
0
Следваща публикация
Международен фестивал „Сурва“ 2024 г. (Снимка: ИЕФЕМ към БАН)

31-вият Международен фестивал на маскарадните игри „Сурва“ 2025 в Перник – с над 12 000 участника

Epoch Times лого
Facebook X-twitter Goodreads-g Youtube Instagram Telegram
  • Последни новини
  • Направете дарение

35 страни, 21 езика

  • English
  • 中文
  • Español
  • עברית
  • 日本語
  • 한국어
  • Bahasa Indonesia
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Português
  • Svenska
  • Nederlands
  • Русский
  • Українська
  • Română
  • Česky
  • Slovenščina
  • Polski
  • Türkçe
  • فارسی
  • За нас
  • Авторски права
  • Условия за ползване
  • Пишете ни!
  • Поверителност на информацията
  • България
  • Свят
  • Китай
    • COVID-19 и Ваксинация
  • Култура и изкуство
  • Наука и технологии
  • Начин на живот
  • Мнения
  • За нас
  • Авторски права
  • Условия за ползване
  • Пишете ни!
  • Поверителност на информацията

Copyright © 2024 Epochtimes.bg | Всички права запазени Epochtimes.bg не носи отговорност за съдържанието на външни сайтове

Няма резултати
Виж всички резултати
  • България
  • Европа
  • САЩ
  • Русия
  • Китай
  • Свят
  • Култура
  • Наука
  • Дух и съзнание
  • Начин на живот

© 2019 Epoch Times България.

Epoch Times Bulgaria