Изпитана рецепта за кисело зеле в бидон
Домашното кисело зеле е неизменна част от българската национална кухня, преминавайки през поколения като истинска традиция. Трудно е да си представим нашата трапеза през есенно-зимния сезон без присъствието на кисело зеле. Родината на киселото зеле е древен Китай. Строителите на Великата китайска стена (около 220 г. пр.н.е.) са консумирали ферментирало зеле. Римляните пренасят зелето в Европа и постепенно се разпространява из целия континент. Киселото зеле е спасявало мореплавателите от тежката болест - скорбут, защото е богато на витамин C. Затова през дългите плавания е трябвало кацата с киселото зеле на борда да бъде пълна. Капитан Джеймс Кук винаги имал кисело зеле на корабите си. В настоящия ...