Ароматен сироп от бял бъз без варене
В поредицата завръщане към традициите ви представяме рецепта за студен извлек от цветове от бял бъз. Избягването на варене в тази рецепта запазва всички ценни съставки на бъза, дарявайки ни същевременно с божествено ароматна напитка. Наберете цветове от бял бъз от екологично чист регион. Храстът цъфти през май и юни в зависимост от надморската височина, на която се намира. Предварително подсигурете вода от чист планински извор (не използвайте чешмяна вода). Снимка: Милена Атанасова Накиснете цветовете за 24 часа в голям съд. Колкото е по-гъст извлекът, толкова по-наситен ще е сиропът. Извадете цветовете (с ръце без да стискате за да предотвратите отделянето на излишно много фин прашец, ...