• За нас
  • Пишете ни!
петък, 14 ноември, 2025
Няма резултати
Виж всички резултати
Epoch Times Bulgaria
  • България
  • Европа
  • САЩ
  • Русия
  • Китай
  • Свят
  • Култура
  • Наука
  • Дух и съзнание
  • Начин на живот
Epoch Times Bulgaria
Няма резултати
Виж всички резултати
Начало Начин на живот

Нискокалорични веган бонбони в няколко вкуса

отЙоана Петрова
15 март , 2021
Нискокалорични веган бонбони в няколко вкуса

Понякога чувствам нужда от точно такива енергийни хапки – малко количество с много вкус, което държа в хладилника в рамките на седмица. Така разполагам с готова вкусна хапка за презареждане през деня. Всъщност започнах да правя по-често такива след като започнах да спортувам редовно. Но освен за храна на мускулите и мозъка, тези бонбони са и храна за душата. Те са бързи за приготвяне, а в основната смес за тях видях възможност да се направят с различни вкусове.

Сурови веган бонбони с какао и сусамов тахан

Основата им е от фурми и кашу, които сметнах като много подходящи за импровизации, защото фурмите носят сладост и си подхождат с всичко, а суровото кашу има неутрален вкус и придава текстурата на тези бонбони. Върху тази основа, в тази публикация ще откриете варианти с три вкуса – с какао и сусамов тахан, с рожков и меласа, с вишни и кокос.

Овалване на бонбоните в различни смеси

Когато ги приготвих за първи път следвах рецептата от bibbyskitchenat36.com, в която нискокалорични бонбоните се приготвят с какао и сусамов тахан. След като ги опитах ми хрумнаха и други идеи за още вкусове.

Сурови веган бонбони с брашно от рожков и меласа

Работейки върху основната рецепта, опитах бонбони с брашно от рожков, на мястото на какаото, а вместо сусамов тахан и кленов сироп добавих меласа, чиято комбинация с рожкова за мен е любима.

Сурови веган бонбони с лиофилизирани вишни и кокос

Другата версия, която изготвих е плодова и отново на мястото на какаото добавих прах от лиофилизирани вишни и тъй като те са с изразена киселинност, като допълнителен подсладител използвам мед. Тях овалвам в пълномаслени кокосови стърготини, които много добре допълват вкуса от вишните и меда. Този вариант е най-свеж, но можете да използвате и други лиофилизирани плодове освен вишни. Бих опитала с малини, ягоди или манго.

Сурови веган бонбони с какао и сусамов тахан

С тези три варианта върху една основа искам да ви предизвикам не само да приготвите онази, която ви харесват като вкус, но и да създадете своя версия с вкус, който обичате. Добавянето на подправки, използването на различни прахове, смлени ядки или семена за овалване е напълно допустимо. Развихрете се! Пригответе и вземете енергия по свой вкус!

Сурови веган бонбони с какао и сусамов тахан

Бележка: Сместа за нискокалоричните бонбоните (който и да е вид) е сурова и веган (смятам меда за веган продукт, който може да замените с друг подсладител – агаве, кленов сироп). При продуктите за овалване обаче следвам вкуса си и предпочитам сусамовите семена да бъдат запечени – така вкусът и ароматът им се засилва. Запичам ги в нагорещен сух тиган на котлона, като ги разбърквам често. Готови са когато започнат да променят цвета си и отделят приятен аромат. Можете да ги оставите сурови или да използвате смлени ядки за овалване.

Сурови веган бонбони с какао и сусамов тахан

Сурови нискокалорични веган бонбони в няколко вкуса

Всички рецепти са за 20-24 бонбона от вид. Техника на приготвяне е една и съща при всички, затова я описвам по-долу и за трите рецепти.

Бонбони с какао и сусамов тахан

Продукти:

  • 200 г обезкостени фурми
  • 100 г кашу, накиснато в топла вода за 30 минути и добре отцедено
  • ½ чаена лъжица ванилов екстракт
  • 30 г какао
  • 1 супена лъжица кленов сироп
  • 60 г сусамов тахан
  • какао/сусам/фино смлян шамфъстък/лиофолизирани плодове на прах/темпериран черен шоколад за овалване

Бонбони с рожков и меласа

Продукти:

  • 200 г обезкостени фурми
  • 100 г кашу, накиснато в топла вода за 30 минути и добре отцедено
  • ½ чаена лъжица ванилов екстракт
  • 30 г брашно от рожков
  • 70 г меласа
  • брашно от рожков за овалване

Бонбони с вишни, мед и кокос

Продукти:

  • 200 г обезкостени фурми
  • 100 г кашу, накиснато в топла вода за 30 минути и добре отцедено
  • ½ чаена лъжица ванилов екстракт
  • 30 г лиофилизирани вишни на прах
  • 60 г мед
  • кокосови стърготини за овалване

Приготвяне на смесите за бонбоните

В кухненски робот се смесват всички съставки за избраната рецепта. Смилат се докато се образува паста. Сместа се охлажда в хладилник поне 30 минути. Оформят се топчета и се овалват в съответните продукти за това. Съхраняват се покрити в хладилник за 1 седмица.

Вижте също: Рецепта за сироп от дренки

Сурови веган бонбони с какао и сусамов тахан

Йоана Петрова е професионален сладкар и изследовател на храната. За още вкусни рецепти посетете блога ѝ https://www.kulinarno-joana.com/

ВИЖТЕ СЪЩО
sladko sini slivi bademi
Сладко от сини сливи без захар
d68d6e1a85b6da0fa585ca6e5eef8191
Домашен сироп от рози
снимка 2021 06 02 152201
Ароматен сироп от бял бъз без варене
Рецепта за традиционна домашна лютеница
Споделете тази статия
Tags: Рецепта

Вашият коментар Отказ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Последвайте ни във Фейсбук

НАЙ-ТЪРСЕНИ ДНЕС

Ивелин Михайлов от парламентарната трибуна на Народното събрание. Той не пожела да влезе в първата парламентарна група на партия "Величие" през 2024 г. Тя не удържа на натиска и се разпадна. Сега се прави втори опит тази парламентарна група да спре да съществува. Снимки: Прес център на партия "Величие"

„Не сме за продан“, мисли Ивелин Михайлов – за задкулисието, фалшификациите, надеждата

0
0
kak se pravi kiselo zele s morska sol

Изпитана рецепта за кисело зеле в бидон

0
0
Селска агнешка чорба на баба

Селска агнешка чорба с ориз

0
0
Плодове хинап (снимка: Ева Иванова)

Хинап (китайска фурма) – 10 ползи за здравето

0
0
Нов мост се срути в китайската провинция Съчуан само 10 месеца след откриването му

Мост в Китай се срути само 10 месеца след въвеждане в експлоатация

0
0
крем супа от тиква

Вкусна крем супа от тиква цигулка

0
0
Оригинален родопски пататник

Вкусен родопски пататник на тиган – лесна рецепта

0
0

Свързани Публикации

Ерика Кърк разказва за последните мигове с Чарли преди атентата срещу него

Ерика Кърк разказва за последните мигове с Чарли преди атентата срещу него

0
0
(снимка: Интернет)

Защо е важно да водим медицински дневник на домашния си любимец

0
0
Тази бърза паста ще впечатли дори неочаквани гости

Тази изпитана и лесна рецепта за паста, която е подходяща за всеки ден ще впечатли дори неочаквани гости

0
0
Парижката прокуратура разследва TikTok заради съдържание, подтикващо младежи към самоубийство

Парижката прокуратура разследва TikTok заради съдържание, подтикващо младежи към самоубийство

0
0
close up woman trimming rose plant with secateurs

Подрязване и зазимяване на розите през есента

0
0
Гриша Атанасов и Емануел Икономов

Писателят Емануел Икономов представи новата си книга „Баснословник“

0
0
Тръмп заплаши с дело срещу Би Би Си заради редакцията на речта му от 6-ти януари

Тръмп заплаши да осъди BBC за 1 млрд. долара заради редактираната му реч от 6 януари 2021

0
0
e89c5507 5dd0 45b3 aac4 e7cb9a5ac59d

Художникът Румен Статков изложи „Историческите шаржове на прехода – 35 години от началото“

0
0
Изложбата "Фантастични умове" 2025 на Моста на влюбените до НДК в София

Изложбата „Фантастични умове“ 2025 продължава до 19 ноември на „Моста на влюбените“ в столицата

0
0
Американски законодатели призовават за отказ на "супер посолството" на китайската компартия в Лондон

Американски законодатели настояват за отмяна на „супер посолството“ на Китайската комунистическа партия в Лондон

0
0
Следваща публикация
Фотографът GMB Akash прави впечатляваща фотосесия "преди и след" на деца, които са били принудени да работят, но вече са ученици

Фотографът, който променя съдбите на работещите деца в Бангладеш

Epoch Times лого
Facebook X-twitter Goodreads-g Youtube Instagram Telegram
  • Последни новини
  • Направете дарение

35 страни, 21 езика

  • English
  • 中文
  • Español
  • עברית
  • 日本語
  • 한국어
  • Bahasa Indonesia
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • Português
  • Svenska
  • Nederlands
  • Русский
  • Українська
  • Română
  • Česky
  • Slovenščina
  • Polski
  • Türkçe
  • فارسی
  • За нас
  • Авторски права
  • Условия за ползване
  • Пишете ни!
  • Поверителност на информацията
  • България
  • Свят
  • Китай
    • COVID-19 и Ваксинация
  • Култура и изкуство
  • Наука и технологии
  • Начин на живот
  • Мнения
  • За нас
  • Авторски права
  • Условия за ползване
  • Пишете ни!
  • Поверителност на информацията

Copyright © 2024 Epochtimes.bg | Всички права запазени Epochtimes.bg не носи отговорност за съдържанието на външни сайтове

Няма резултати
Виж всички резултати
  • България
  • Европа
  • САЩ
  • Русия
  • Китай
  • Свят
  • Култура
  • Наука
  • Дух и съзнание
  • Начин на живот

© 2019 Epoch Times България.

Epoch Times Bulgaria